Chelsea Soldier's Home, Community Living Center

Engineering services for the study, design, and construction of a 150,000 SF long-term care facility to serve veterans in Massachusetts. The new Community Living Center (CLC) will replace the program in the existing Quigley Hospital; a resident-centered program where care is driven by the needs and preferences of the resident, directly in decision making in which they are involved. The CLC will adopt a therapeutic home environment, providing individual rooms and private bathrooms, organized in clusters of 10-12 units around shared living and support areas. This project will provide development framework to guide the transformation of Chelsea Soldiers' Home, including selecting the site for the CLC and making provisions to accommodate a range of housing types (to be separately developed) serving the needs of the veterans' population. Targeting LEED Platinum and Zero Net Energy certifications.

Projects Highlights

Owner
Chelsea Soldier's Home
Architect
Payette
Location
Chelsea, MA, USA
Size
150,000 ft²
LEED
Targeting LEED Platinum and Zero Net Energy Certifications
Value
$86,000,000
BR+A Principal